Sociedad

Les investigacions sobre el trasplantament d’Abidal es van arxivar el 18 d'abril

Des de l’Hospital Clínic s’assegura que en el cas de l’exjugador del Barça es va seguir estrictament la llei que prohibeix la comercialització d’òrgans

Abidal i Rosell s'abracen després de la roda de premsa de comiat del jugador com a integrant de la plantilla del BarçaATLAS

Barcelona

La jutgessa del 28 de Barcelona va arxivar el passat 18 d'abril la investigació secreta sobre suposades irregularitats en el trasplantament del fetge de l’exjugador del FC Barcelona Eric Abidal.

La magistrada catalana va enviar a la jutgessa de Dijon, a França, una comissió rogatòria per tal de interrogar el donant i saber si va rebre diners a canvi de la donació. Però la jutgessa francesa després de contactar amb fiscalia va desestimar acceptar la rogatòria ja que els fets tal com estaven descrits no estaven contemplats com un delicte a la legislació francesa. Es dóna la circumstancia que en qüestió de tràfic d’òrgans no hi ha concordança entre legislacions.

Va ser la Guàrdia Civil a Catalunya qui va enviar al jutjat d’instrucció 28 les sospitoses converses que avui revela el diari digital El Confidencial.

Les investigacions sobre el trasplantament d’Abidal es van arxivar el 18 de maig

COMUNICAT DEL BARÇA

El club “desmenteix rotundament qualsevol fet irregular”, com ja ha fet el mateix interessat i els responsables de l’Hospital Clínic de Barcelona,

Diu el FC Barcelona que “la informació difosa omet un fet transcendent com és l’arxiu d’aquesta causa per un jutjat de Barcelona” i que es perjudica “l’honorabilitat d’Éric Abidal, de totes les organitzacions vinculades als trasplantaments, del FC Barcelona, i del seu expresident Sandro Rosell”

“El Club lamenta profundament el poc rigor en la difusió d'informacions relatives a un tema tan sensible, i reafirma el seu compromís amb Éric Abidal i la seva fundació, per contribuir a millorar la vida de nens i joves afectats per tractaments mèdics similars.”

PARLA L'ORGANITZACIÓ CATALANA DE TRASPLANTAMENTS

En una conversa amb SER Catalunya el director de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), Jaume Tort, diu que el trasplantament del fetge d'Abidal es va fer seguint el protocol habitual dels trasplantaments de donant viu. Va ser aprovat pel comitè d'ètica de l'hospital, en aquest cas el de l'Hospital Clínic, i després, davant d'un jutge.

Tort explica que en qualsevol trasplantament de donant viu es parla amb el pacient, se li demana si té algun familiar que pugui donar-li el fetge i tan bon punt el pacient notifica que té un donant, aquest és analitzat primer clínica i psicològicament i després pel Comitè d'Ètica de l'Hospital Clínic. Aquest comitè és el que verifica, entre d'altres coses, que la donació es fa altruistament. Finalment, el donant ha de donar consentiment de la donació davant d'un jutge.

Quan el pacient no troba donant, entra a la llista d'espera de donant cadàver.

Tort subratlla que donar un fetge no és tan senzill com donar un ronyó. Suposa una lesió pel donant i més riscos.


 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00