Sociedad

17 multes per no portar els fills a l'escola

Són casos crònics d'absentisme que s'arrosseguen des de fa anys.

La comissisó d'absentisme de Girona ha mediat amb les famílies per trobar-hi solució.

Uns pares de Girona jutjats aquesta setmana per abandonament de la família per no portar els fills a l'escola. / ACN

Girona

Són 17 possibles multes que estan en tràmit. Ara les ha d'aprovar ara la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat. Dels 17 casos, tres són de primària (de 6è, 3r i 2n) i els 14 casos restants són d'alumnes de Secundària.

Quan la comissió d'absentisme detecta un cas d'aquestes característiques es treballa amb les famílies, es fan mediacions i acompanyament tant amb el menor com amb els seus tutors legals. Segons ha explicat l'alcaldessa Marta Madrenas, arribar a la multa o fins i tot al jutjat es fa només en casos extrems i quan veuen que no hi ha cap altra solució. Diu que l'ajuntament actua per defensar els drets del menor.

Marta Madrenas- absentisme

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163091/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En moltes ocasions, quan un cas d'absentisme acaba en un expedient o als jutjats, la seva resolució és tan lenta que fa que el menor compleixi els 16 anys -l'edat fins on arriba l'ensenyament obligatori- i gairebé no ha anat a l'escola. Un dels objectius de l'equip de govern és accelerar tot aquest procés per evitar que aixà passi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00