Sociedad
COMERÇ

Desapareix l'import mínim pel ‘tax free’ a les compres realitzades a Espanya

Els comerciants del país no es mostren preocupats per la mesura però demanen accions per fomentar el consum intern

Entrada a la duana de la Farga de Moles. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Desapareix l'import mínim per fer el tax free de les compres realitzades a Espanya i els comerciants consideren que no tindrà massa incidència.

Aquest dijous entren en vigor els Pressupostos Generals de l'Estat Espanyol en què s'elimina el límit dels 90,15 euros per recuperar l'IVA de les compres realitzades al país veí del sud.

Des del sector comercial no estan gaire preocupats per aquesta situació, ja que creuen que no canviarà gaire els hàbits de compra. Antoni Miralles, vicepresident de l'Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, pensa que on pot influir és en l'alimentació, tot i que recorda que l'IVA en aquest sector és més baix.

De la seva banda, la presidenta de l'Associació de Comerciants de l'Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, també considera que l'afectació que pot tenir per al país és baixa. En aquest sentit, diu que els qui compren a Andorra ho continuaran fent i afegeix que el que cal és fomentar el consum intern.

Finalment, segons dades de l'operador internacional de tax free, Global Blue, l'eliminació de l'import mínim injectarà al PIB espanyol 477 milions d'euros anuals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00