Sociedad
CURSES DE MUNTANYA

383 corredors prenen la sortida de la prova reina de l'Andorra Ultra Trail

La Ronda de Cims arrenca amb 170 quilòmetres per davant i 13.500 metres de desnivell

Sortida dels gairebé 400 participants de la Ronda dels Cims, entre els cuals, al capdavant, l'atleta de la FAM Lluís Sanvicente / P.R. ANA

Ordino

L'Andorra Ultra Trail Vallnord ha donat el tret de sortida aquest divendres a la segona de les sis proves que la formen. La Ronda dels cims és la prova reina i consta de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell. La plaça d'Ordino ha congregat un centenar d'aficionats que han encoratjat els 383 corredors que s'han marcat el repte d'acabar una cursa que per molts està catalogada com una de les deu més salvatges d'Europa.

El recorregut travesa els punts més emblemàtics del país i té una altura mitjana de 2.085 metres. Els participants hauran de coronar setze pics i colls de més de 2.400 metres d'altura entre ells punts emblemàtics d'Andorra com el Comapedrosa, el Bony de la Pica, el pic Negre, el coll dels Isards o la collada dels Meners. Tots ells tindran a la seva disposició tretze avituallaments, dos dels quals, els situats a la Margineda i el Pas de la Casa, són bases de vida on podran descansar i dormir per recuperar forces.

Entre els que han pres la sortida a les set del matí, destaca la participació de Francesc Solé, vencedor el 2014 i el 2015, i l’italià Nicola Bassi, tercer classificat en la passada edició. En categoria femenina, la italiana Marina Plavan i la txeca Eliska Kaniová es postulen com dos dels noms a seguir. Els primers classificats en completar el recorregut arribaran previsiblement el dissabte al voltant de dos quarts de tres de la tarda –31 hores–, però la barrera horària no tancarà fins a les 21 hores del diumenge –62 hores–.

També hi ha una nodrida representació de corredors andorrans, entre els quals l'atleta de la Federació Lluís Sanvicente.

D’altra banda, la parella formada per Julian Morcillo i Imanon Aleson continuen comandant l’Eufòria.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00