Sociedad

La Guàrdia Civil deté el regidor de Seguretat de Portbou

Un agent emmanilla Francisco Ábalos a l’esquena després de demanar-li que s'identifiqués quan el regidor volia mediar en un conflicte al pàrquing municipal. Va intentar evitar que el guàrdia fotografiés el DNI de dos treballadors

La Guàrdia Civil deté el regidor de Seguretat de Portbou

La Guàrdia Civil deté el regidor de Seguretat de Portbou / Cadena SER

Portbou

Un agent de la Guàrdia Civil de la caserna de Portbou va detenir dissabte a la tarda Francisco Abalos, regidor de Seguretat Ciutadana i Mercats a de l’Ajuntament del municipi pels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat. El policia se’l va endur arrossegant-lo Rambla avall a peu i emmanillat a l’esquena en direcció a la caserna, que està a pocs metres, tal i com es veu al vídeo al qual ha tingut accés SER Catalunya. A les imatges també s’observa com l’altre guàrdia queda al marge de l’actuació del seu company i no intervé.

L’incident va començar dissabte a la tarda a l’aparcament municipal de la Riera situat a uns 200 metres de la Caserna de la Benemérita. Hi va haver un conflicte entre un client i els dos treballadors d’aquest equipament. L'usuari es va posar a orinar a les instal·lacions i li van cridar l'atenció. Es va encarar i aleshores els operaris van fer un senyal a una patrulla de la Guàrdia Civil que passava pel costat. Al mateix moment s’hi va acostar també el regidor Francisco Ábalos.

Tenia la intenció de mediar entre el client pixaner i els treballadors, segons diversos testimonis, i va dir que aquesta era la seva responsabilitat com a gestor municipal. Aleshores, segons les mateixes fonts, un dels guàrdies li va exigir que s’identifiqués. Abalos li va respondre que sabia perfectament a qui s’estava dirigint. Portbou té 800 habitants “i tothom es coneix”, expliquen les mateixes fonts a SER Catalunya. A més, asseguren que el guàrdia es va dirigir al regidor com a “Kiki”, que és el sobrenom amb el qual tothom el coneix. Ell va deixar clar que era allà com a regidor de Seguretat i que ja el coneixien, es va negar a identificar-se i l’incident.

I no només això; el guàrdia volia fotografiar el carnet d'identitat dels treballadors de l'aparcament. Abalos s'hi va oposar i els va dir que eren operaris del consistori i que si volien informació que la demanessin a l'Ajuntament. Al final, el regidor va acabar emmanillat i detingut. Segons alguns testimonis, a l'altre agent que l'acompanyava se'l veia incòmode davant de la situació.

La Guàrdia Civil va deixar sense efecte la detenció al cap d’una estona i li manté els càrrecs per desobediència i resistència a l'autoritat. Aquest veí de Portbou, policia nacional retirat, és regidor per una formació independent (Candidatura Local de Portbou-CP) a l’Ajuntament d’aquest municipi.

Tant l'Ajuntament com la Guàrdia Civil van informar ahir que s'esperen a avui a fer un comunicat i informar de la detenció.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00