Sociedad

Portbou exigeix a la Guàrdia Civil una "relació respectuosa"

L'Ajuntament defensa l'actuació del regidor detingut per la Guàrdia Civil i acusen a una part dels agents d'aquesta policia de provocar situacions "desafortunades".

Els exigeixen la mateixa "relació respectuosa" que l'ajuntament diu que té cap al cos policial

Girona

Des de l'Ajuntament de Portbou han declinat fer declaracions, però en un comunicat de catorze línies parlen d'una "actuació desafortunada de determinats agents la Guàrdia Civil" destinats a la caserna del municipi i lamenten el "clima enrarit" que ha provocat la detenció del regidor de Seguretat Ciutadana, Francscio Ábalos.

El passat dissabte, un agent de la Guàrdia Civil el va emmanillar i detenir quan el regidor es va negar a indentificar-se després d'intentar mediar en un conflicte en un aparcament municipal i després d'evitar que el guàrdia civil fotografiés el DNI de dos treballadors municipals.

En aquest mateix comunicat, recorden que l'ajuntament sempre ha mantingut "una relació correcta i respectuosa" amb tots els cossos de seguretat i exigeixen el mateix tracte. També donen suport al regidor Ábalos per si decideix emprendre accions per aclarir els fets i "sentir-se compensat pel dany sofert".

La Guàrdia Civil també ha declinat fer declaracions. Han passat l'atestat policial al jutjat i mantenen contra el regidor Ábalos els càrrecs de desobediència i resistència a l'autoritat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00