Sociedad

Cesàries més humanes

A l'Hospital Vall d'Hebron, les mares ja poden ser les primeres a agafar el seu fill en braços i l'acompanyant pot tallar el cordó umbilical

ACN

Barcelona

L'Hospital Vall d'Hebron ha fet "més humans" els parts per cesària. Des de fa un parell de mesos, apliquen l'anomenada cesària pro vincle, que permet que siguin les mares les primeres a agafar el seu/va fill/a en braços o que l'acompanyant talli el cordó umbilical. Dos gestos fins ara inimaginables en aquest tipus de part, que busquen afavorir el vincle entre mare i nadó.

La cap d'obstetrícia de Vall d'Hebron, Elena Carreras, explica que, en definitiva, el que fan és tractar la cesària com un part i no només com una intervenció quirúrgica on la mare no pot decidir res. "Tornem a la mare el que és seu, el protagonisme del naixement de la seva criatura".

Aquest canvi és possible amb petits canvis a quiròfan per alliberar el pit i els braços de la mare, com ara col·locar els elèctrodes a l'esquena de la mare i no al pit; el mesurador de l'oxigen a un dit del peu i no a la mà; o el braçalet de la pressió a la cama en comptes del braç.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00