Sociedad

Més tràfic camuflat entre més trànsit

L’augment de trànsit a l'estiu la frontera amb França fa créixer el tràfic de drogues. Ho alerta la Policia Nacional i diu que els traficants aprofiten que poden passar més desapercebuts.

Girona

En poc més d’una setmana la Policia Nacional ha requisat a la zona de La Jonquera més d'un centenar de quilos d'haixix amagats en dos vehicles que anaven direcció a França i ha detingut els conductors. Són dos francesos, un de 30 anys que portava 23 quilos d'haixix repartits en 46 paquets amagats el cotxe i l’altre de 28 anys que transportava 90 quilos d'haixix amagats dins de caixes de cartró. A tots dos conductors els han detingut després d’intentar saltar-se i esquivar els controls de la policia.

“Són dos exemples” diu la portaveu i cap de gabinet de premsa de la Policia Nacional a Girona, Pilar Contreras, que demostren que el tràfic a la frontera augmenta els mesos d'estiu perquè hi ha més trànsit i més visitants a La Jonquera i El Pertús i “els traficants poden passar més desapercebuts”:

Pilar Contreras - Portaveu Policia Nacional Girona

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163202/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'haixix és la droga que més comissa la policia en controls a la frontera amb França. La segona és marihuana, la majoria cultivada en plantacions de les comarques de Girona que després s'exporta cap a França.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00