Sociedad

Girona no troba pisos per comprar i destinar a lloguer social

L'ajuntament espera tancar aquesta setmana la compra de sis pisos per destinar a lloguer social. Els compren a un banc per la via de tempteig i retracte i són només sis tot i que l'Ajuntament en podria comprar, com a mínim, el doble.

La regidora de serveis socials diu que els bancs estan tancats en banda i recorda que la demanda d'habitatge social no para de créixer.

Ràdio Girona (arxiu)

Girona

Són sis pisos per estrenar d'un bloc al barri de Sant Narcís (al carrer Monturiol), costen uns 300.000 euros i hi entraran a viure, a partir del setembre, sis famílies que pagaran uns 200 euros de lloguer.

Són els primers pisos que l'ajuntament compra en els últims dos anys, no perquè no vulguin, diu la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, sinó perquè els pocs pisos que surten amb opció de tanteig i retracte (provinents d'execucions hipotecaries i amb preferència de compra per l’administració) estan destrossats o els bancs no els posen a la venda. Palau explica que a tot això s’hi afegeix que “les entitats bancàries veuen que hi ha moviment de la bombolla econòmica i tenen opció de lloguers a alts preus” i tornen a posar molts entrebancs per negociar i cedir pisos per a lloguers socials:

Eva Palau - Regidora Serveis Socials

00:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163219/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Palau insisteix que no poder comprar habitatges per a ús social fa gairebé impossible ajudar amb garanties a les persones que s’han quedat sense casa o que tenen un desnonament assenyalat i també fa impossible ajudar a treballadors que no arriben a pagar el lloguer mitjà. A més a més, la falta d’habitatge social impedeix a l'ajuntament consolidar projectes com el de pisos per a persones sense sostre.

La regidora de serveis socials de Girona es reuneix avui amb representants de l'Agència Catalana d'Habitatge de la Generalitat per buscar solucions i ampliar el parc d'habitatge social a la ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00