Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

David Borrell serà el nou cap operatiu dels Bombers de la Generalitat

L'actual cap de la Regió Metropolitana Nord de Barcelona serà nomenat oficialment a finals de setmana.

Aquest inspector haurà d'afrontar un moment complicat i destaquen d'ell el seu dinamisme

David Borrell atenent als mitjans / ACN

Barcelona

David Borrell i Anglada serà el nou cap de Bombers de la Generalitat, una plaça que està vacant des del mes de febrer, quan es va jubilar l'anterior sotsdirector del cos. Borrell era fins ara el màxim responsable de la Regió Metropolitana Nord de Barcelona. SER Catalunya ha pogut saber que serà nomenat a finals d'aquesta setmana i agafarà les regnes del cos dilluns 16 de juliol.

David Borrell, amant de l'escalada, porta 7 anys com a cap de la Regió Metropolitana Nord de Barcelona i abans havia estat cap de Servei de Prevenció. El cognom d'aquest inspector ja sonava des de fa alguns mesos per ocupar aquesta cadira, la de sotsdirector operatiu dels Bombers, que és el nom tècnic que rep el cap del cos.

Comandarà les 7 regions d'emergències de Catalunya en un moment complicat després d'anys de retallades i manca d'inversió i amb les bases i alguns comandaments al límit de la paciència. Amb tot, l'arribada al càrrec es contempla com una injecció d'aire fresc i algunes fonts consultades per SER Catalunya el defineixen com una persona "dinàmica i molt operativa". El veuen com una esperança per capgirar un cos que passa hores baixes sobretot en recursos. "És molt competent, pròxim i té empenta. Segur que acabarà picant contra el mur de la realitat però hi ha esperança perquè pot tenir la força i l'edat per canviar les coses", expliquen fonts dels Bombers de la Generalitat. Destaquen d'ell també que és bo en el tracte de tu a tu.

Borrell no és l'únic moviment que ha dissenyat el director general de Bombers, Manel Pardo. Va aterrar fa poc més d'un mes amb la cúpula força desballestada. El càrrec de sotsdirector operatiu estava vacant des de que al febrer quan Albert Vilanova es va jubilar. En ple 155 ningú va nomenar cap nou responsable. La subdirectora d'administració i recursos humans, Rosa Pérez, que no és bombera, és funcionària, ha plegat per recuperar la seva plaça al departament de Justícia i la subdirectora general tècnica, Anna Martín està de baixa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00