Sociedad

Els barcelonins podran descobrir Sant Andreu a través del mòbil

El districte estrena un sistema tecnològic que funciona a través de bluetooth i que permet fer una mena de visita turística

La fàbrica Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu, és un dels 67 punts d'interès registrats a l'app. / Helle Kettner ACN

Barcelona

El districte de Sant Andreu estrena un servei tecnològic que permetrà els barcelonins descobrir els seus racons a través del telèfon mòbil. La gran novetat és que, sense haver de tenir cap aplicació descarregada, qui tingui bluetooth i  notificacions activats rebrà una notificació al mòbil i podrà decidir si vol o no tenir tota la informació disponible. En cas que sí, podrà utilitzar l'App Rutes Sant Andreu.

De moment, el projecte és només una prova pilot, però l'objectiu de l'Ajuntament és que la proposta s'estengui a més barris.

Jordi Colom, regidor de Turisme, ha explicat que el projecte "forma part de l'estratègia territorial de gestió turística", i que la voluntat és que allò que es guanyi amb la taxa turística "serveixi per posar en valor espais de la ciutat tant per als ciutadans com per als turistes".

Colom també ha remarcat que la idea és que tothom pugui saber més de la ciutat i del barri, i que el fet que s'hagi començat per Sant Andreu respon a la idea de descentralitzar el turisme i descarregar els barris que reben més pressió per part de visitants.

El suport tecnològic que envia les notificacions s'anomena beacon, un dispositiu de baix consum que emet senyals directament als mòbils. Al llarg de tot Sant Andreu, hi ha registrats 68 punts d'interès, triats a partir de criteris històrics, ètics i commemoratius i amb una tecnologia adaptada per a persones amb discapacitat visual.

En aquesta primera prova, el mecanisme funcionarà a 67 punts d'interès, entre els quals hi ha Can Guardiola, el Canòdrom, la Casa de l'Aigua, Fabra i Coats, la Nau Ivanow, el pont de Calatrava, les cases barates del Bon Pastor, la xemeneia Can Galta Cremat, el refugi antiaeri 977 Pineda del Riu, el casal catòlic de Sant Andreu i el Sant Andreu Teatre SAT.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00