Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

Torna l'espera i es "cronifica" la falta de personal administratiu i de policies

A l’oficina del CNP a Girona no donen hora per renovar el DNI i el passaport fins a finals d’agost.

El SUP alerta que hi ha policies que marxen de Girona arran del “procés” i agreugen la "falta crònica" de personal.

Ràdio Girona (arxiu)

Girona

A l'oficina de Girona és on la llista d'espera és més llarga per renovar els dos documents alhora (fins a finals d'agost no donen cita), en canvi, en un parell de setmanes es pot fer a oficines com les de Sant Feliu de Guíxols o Camprodon.

Un estiu més, torna l'espera per renovar la documentació. "És un mal endèmic" diu el secretari general a Girona del Sindicat Unificat de Policia (SUP), Jesús Laureano, i reclama més personal administratiu per fer els tràmits de documentació. Laureano recorda que des de fa uns anys assumeixen també aquests tràmits policies de carrer que "no ho haurien de fer perquè els resta hores de patrullatge i investigació".

Des del SUP insisteixen que les plantilles de policies també són curtes, "ara marxen de Girona 60 policies i només en venen 40". La falta de personal i la mobilitat "s'ha agreujat amb el procés perquè policies que estaven arrelats aquí ara estan marxant" diu Laureano:

Jesús Laureano - Secretari Sindicat Unificat de Policia a Girona

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163177/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reclama un 40% més de personal i demana un plus salarial pels policies que treballen a Girona perquè "cobren el mateix que en altres zones de l'estat i, aquí, la vida és més cara".

Coincideix en aquest diagnòstic, el president a Girona del sindicat CSIF, Rafa Sánchez. Recorda que no es cobreixen les places de personal funcionari administratiu i afegeix que Girona és cara i alguns dels que arriben a treballen  prefereixen marxar. La solució passa per obrir noves places de personal administratiu i que els salaris contemplin un "plus de territorialitat".

Rafa Sánchez - President CSIF Girona

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163252/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fonts de la Policia Nacional a Girona reconeixen que hi ha llista d'espera en algunes oficines, recorden que una tercera part de les plantilles fa vacances, però asseguren que "hi ha menys incidències que altres estius". Això sí, reconeixen que és urgent que el Govern convoqui noves places.

Les oficines de Portbou, La Jonquera i Puigcerdà són les úniques que s'hi pot anar sense cita prèvia. La Policia recomana anar a aquests llocs si és urgent renovar la documentació. Aquestes tres oficines, durant els mesos d'estiu, expedeixen uns 25 documents cada dia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00