Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

"Emergència viària"

15 persones han mort en accident de trànsit des del gener a les carreteres de les comarques de Girona, són 4 víctimes mortals més que els mateixos mesos de l'any passat.

Tot i les campanyes, l'excés de velocitat, alcohol, drogues i distraccions estan a l'ordre del dia.

Imatge d'un accident de trànsit a Torroella de Fluvià el juny de 2018 / ACN

Girona

15 morts a les carreteres vol dir que cada 12 dies mor una persona i representen un increment del 36% de la mortalitat. Les distraccions segueixen sent la principal causa dels accidents.

El Conseller d'Interior, Miquel Buch ha insistit que com a Govern no defugen les seves responsabilitats, però ha ressaltat que les decisions són dels conductors:

Segons dades dels Mossos i de Trànsit els conductors beuen i consumeixen més drogues, -un 12% més de casos- i circulen a més velocitat, un 11% més.

En el global de Catalunya, 92 persones han perdut la vida des del gener, un 42% més que el mateix període de l'any passat. S'han disparat els accidents en cap de setmana i festius: de 21 víctimes durant el primer semestre de l'any passat, s'ha doblat fins a les 40. Com que els cotxes van més plens hi ha més víctimes.

El Servei Català de Trànsit i els Mossos instal·laran tres nous radars per tram: dos a l'A-2 entre Jorba i Argençola i un a l'AP-7 entre Santa Perpètua i Mollet i també separaran amb barrera els dos sentits de circulació en més trams de la C-55. A més a més, mantindran el pla de control a un centenar de punts que recullen 2.100 quilòmetres -on ja han notat resultats millors- i repetiran la campanya publicitària de "Tots tenim família".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00