Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Els advocats reclamen més sou pels del torn d'ofici

Els advocats del torn d'ofici dels col·legis de Girona i Figueres cobren de mitjana 170 euros per assistència.

"Molt poc" diu el degà Col·legi que demanarà a la consellera de Justícia una revisió de les condicions en què treballen els lletrats.

Girona

"És molt difícil" calcular què cobra un advocat del torn d'ofici, diu el degà Carles McCgrah, perquè depèn de les guàrdies que fa, de si ha d'assistir a algun ciutadà quan està de guàrdia i de la feina que es derivi de cada assistència. Però de les dades del Col·legi de l'Advocacia de Catalunya es desprèn que de mitjana cobren entre 165 i 175 euros per cada actuació.

Fa anys ja van aconseguir cobrar a mes vençut recorda McCgrah i això ja va ser un pas endavant perquè havien arribat a cobrar amb més de sis mesos de retard. Segons el degà del col.legi d'advocats de Girona ara mateix la principal queixa del sector "és econòmica":

Carles McCragh - Degà Col·legi Advocats Girona

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163160/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Entre gener i maig d'aquest any els advocats del torn d'ofici dels col·legis de Girona i Figueres han fet gairebé 13.500 assitències, més o menys igual que en el mateix període de l'any passat. Quant a imports pagats, no arriba als 2 milions i mig d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00