Sociedad

La jutgessa degana prohibeix que els menors estrangers dormin a Fiscalia

Mercedes Caso assegura que els joves han estat en situació d'indignitat i de falta de protecció dels seus drets fonamentals passant nits senceres en una sala d'espera de la Ciutat de la Justícia

La jutgessa degana prohibeix que els menors estrangers dormin a Fiscalia

Menors migrants dormen amuntegats al terra d'una sala d'espera de la Ciutat de la Justícia / Elisenda Colell

Barcelona

La jutgessa degana de Barcelona, Mercedes Caso, ha prohibit que s'utilitzin els espais de la Fiscalia com a allotjament temporal dels menors no acompanyats que arriben a Catalunya. Mercedes Caso ha dictat i notificat avui un acord per evitar situacions "inacceptables", com les que ha estat denunciant SER Catalunya, en les que els adolescents han hagut de dormir al terra, a la Ciutat de la Justícia.

La jutgessa degana considera inacceptable la manera com s'ha tractat els menors fent-los, dormir al terra, primer amb matalassos i després directament als bancs de la sala d'espera de la Fiscalia. Una situació que Mercedes Caso assegura que ha estat d'indignitat i de falta de protecció dels drets fonamentals d'aquests joves.

Donada la reiteració dels fets, la jutgessa degana prohibeix que aquests nois puguin estar a la sala d'espera de la Fiscalia entre les 8 del vespre i les 8 del matí, "quan s'ha de garantir el seu descans". I que això s'ha d'aplicar tant en el cas dels menors no acompanyats que acaben d'arribar a Catalunya com en el cas dels joves tutelats que hagin fugit d'un centre de la Generalitat.

L'acord també insta les administracions a obrir un centre de primera recepció i la creació en aquest espai d'un equip de la Unitat d'Atenció de Menors, fora de la Ciutat de la Justícia, per realitzar la primera identificació.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00