Sociedad

Dues terceres parts dels nous professors exerciran sense tenir el màster

1.095 nous professors s'incorporen a Secundària el setembre i dues terceres parts no han fet el màster que fins ara era obligatori per exercir.

Ensenyament insisteix que "és una mesura excepcional" només per aquest curs per cobrir la falta de personal.

Girona

1.307 persones s'han inscrit a les llistes de Secundària a les comarques de Girona, dels quals 1.095 han estat admesos. D'aquests, dues terceres parts exerciran de professors sense tenir el màster corresponen perquè Ensenyament ha permès apuntar-se a les llistes sense tenir aquesta titulació com a "mesura excepcional" aquest curs per cobrir la falta de personal als instituts. 

El director territorial d'Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras, admet que tenir dues terceres parts de professors nous sense la formació del màster no és el millor escenari i insisteix que ha de ser una "mesura provisional" només aquest curs. Recorda que els professors que comencen a exercir sense tenir el màster tenen l'obligació de treure-se'l abans de l'inici de curs 2021-2022 i, avisa, que es controlarà:

Martí Fonalleras - Director Ensenyament Girona

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163291/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Martí Fonalleras, director d'Ensenyament a Girona / Ràdio Girona

La falta de professors a l'ESO fa temps que es nota i alguns centres tenen problemes per trobar substituts de llengües o matemàtiques. Fonalleras creu que s'ha arribat a aquest escenari per "falta de planificació" i diu que no pot ser que a Ensenyament hi hagi un 30% de personal interí.

Per solucionar-ho, tornaran a convocar oposicions l'any que ve per obrir noves places i cobrir les imminents jubilacions del gran volum de professors que es van incoroporar als anys vuitanta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00