Sociedad

Objectiu: començar a construir l'arxiu provincial

El govern de l'Estat vol començar a construir l'arxiu provincial de Girona en els propers dos anys que queden de legislatura.

El subdelegat del govern diu que volen desencallar el projecte que el PP va pressupostar durant 10 anys però mai va arribar a executar.

El subdelegat, Albert Bramon, durant l'acte de presa de possessió del càrrec acompanyat de la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera / ACN (Arxiu)

Girona

Els pressupostos del govern de l'Estat han destinat, des del 2007, partides per construir la nova seu de l'arxiu provinicial en una parcel·la municipal a Fontajau, però les obres s'han anat posposant.

El subdelegat del govern de l'Estat a Girona, Albert Bramon, diu que pretenen desencallar el projecte i començar les obres del nou arxiu en els propers dos anys. "Si podem desencallar la pedra que ha bloquejat el projecte ens hi podríem posar ja, fer la permuta dels terrenys i dissenyar una partida específica per començar la construcció" diu Bramon:

Albert Bramon - Subdelegat govern de l'estat a Girona

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163300/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'últim moviment que va fer el govern del Partit Popular va ser enviar a l'Ajuntament de Girona la proposta d'acord per cedir a l'estat els terrenys municipals on s'ha de construir l'arxiu. Des de l'ajuntament expliquen que ho estan estudiant.

Sobre una altra obra pendent a les comarques de Girona, l'N-II, Albert Bramon admet que no tindrà temps en dos anys a resoldre les obres pendents de desdoblament. De fet, reconeix que "s'ha d'estudiar bé" què cal fer en els trams que no estan desdoblats tenint en compte l'anunci del Ministeri de Foment d'alliberar els peatges de l'AP-7 d'aquí a tres anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00