Sociedad
LITERATURA

Fent el dolor visible

Francesc Valls i Rosa Benito ens presenten un llibre que vol fer pal.lesa l'existència de les anomenades malalties invisibles. Aquelles que acostumen a provocar un dolor incapacitant a les persones que les pateixen i que sovint se les incomprèn perquè "fan bona cara".

Rosa Benito i Francesc Valls / Jordi Cartañá

Entrevista Francesc Valls i Rosa Benito (16/07/2018)

27:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000126489/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Malalties invisibles. Un concepte que cada cop tenim i hem de tenir més present i més clar perquè hi ha persones que les pateixen i molt. Són afeccions que provoquen un gran dolor a les persones, que sovin les incapaciten per poder vida normal però que no es tradueixen en un deteriorament físic molt evident. "Fas bona cara" se'ls acostuma a dir. Però les ulleres de maldormir i la mirada caiguda evidencien el gran cansament, fatiga o la poca energia amb que han d'afrontar el dia a dia . Això si es poden aixecar del llit. La Síndrome de la Fatiga crònica, fibromiàlgia són dues de les malalties de les que cada cop en sentim a parlar més per sort dels qui la pateixen. No se senten tant sols però si que encara els plana la sensació de desemparament per par de la sanitat i les administracions. No estan fent front a les principals demandes d'aquest col.lectiu que demana que d'entrada se'ls reconegui que el que tenen és una malaltia i que és física. 

Sobre això i molt més en parlem amb el periodista i escriptor Francesc Valls Calçada i la il·lustradora i artista gràfica Rosa Benito. Ambdós ens presenten per avançat "Els Laberints del dolor",  un llibre de 25 poemes i potser més i  les seves respectives il·lustracions. Els diners que generi aniran a para a entitats que treballen en les malalties invisibles. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00