Sociedad

Puigdemont crida a la unitat sobiranista però Esquerra Republicana se'n desmarca

Crida Nacional per la República llança un manifest en el qual crida a la unitat del sobiranisme per 'constituir un moviment per la república', que cristal·litzarà en una convenció a la tardor. ERC ja s’ha desmarcat d’aquesta plataforma

Puigdemont crida a la unitat sobiranista per fundar un moviment a la tardor

El diputat de JxCat Toni Morral; el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell; la portaveu adjunta de JxCat Gemma Geis; el president de la Generalitat, Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont intervenen en l'acte de La Crida. / ACN

Barcelona

El manifest s’ha presentat en un acte en un Ateneu Barcelonès ple a vessar, convocat pel propi Puigdemont i promogut també per l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, que no ha pogut anar-hi en haver-se cancel·lat el vol que tenia previst prendre avui des d'Alemanya, i el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez, en presó preventiva.

El manifest planteja cinc compromisos, el primer dels quals és 'desplegar una estratègia destinada a convertir Catalunya en un Estat independent, en forma de república, nacionalment lliure'.

Advoca també per constituir un 'moviment sobiranista d'ampli espectre i transversal', que 'cristal·litzi en un instrument polític organitzat', amb totes aquelles persones que 'comparteixin l'objectiu de proclamar la república catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics'.

Els impulsors del manifest adquireixen el compromís de 'dissoldre' aquest instrument polític unitari 'un cop assolit l'objectiu d'instauració de la república catalana'

ESQUERRA S'EN DESMARCA

En la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d'ERC, la portaveu del partit, Marta Vilalta ha desitjat 'bona sort' al projecte polític auspiciat per Puigdemont. Vilalta ha recordat que ERC 'és un partit republicà, independentista i d'esquerres', és a dir, no és de centredreta, i sobre el nom elegit per la nova formació, Crida Nacional per la República, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat a Twitter que el seu partit no és nacionalista.

ERC es desmarca de la plataforma de Puigdemont

Tardà, en concret, ha afirmat que 'ERC és un partit polític republicà i d'esquerres, i independentista fins a la proclamació de les diferents repúbliques als països Catalans. No és un partit nacionalista. Que cadascun elegeixi allò que més li convingui, convençuts, això no obstant, que tenim molt per compartir amb d'altres republicans'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00