Sociedad

El Trueta estrena àrea d’urgències

L'hospital Josep Trueta de Girona obre demà la nova àrea d'urgències que permetrà als pacients estar acompanyats de familiars.

El projecte per doblar la superficie actual no estarà enllestit fins d’aquí a dos anys.

La nova àrea d'Urgències de l'Hospital Josep Trueta de Girona. / ACN

Girona

La nova àrea d'urgències que s'estrena després de 16 mesos d’obres s'ha construït on abans hi havia el laboratori clínic que, per guanyar espai, es va traslladar a l'Hospital de Salt. Demà els pacients deixaran d'anar a les urgències actuals que ara s'han de remodelar i seran atesos en aquest nou espai on hi ha 22 boxs amb 31 punts d’assistència i també hi ha, per primer cop, espai pels familiars del malalt. L’adjunt a la direcció d’Urgències, Carles Cordon, ha explicat que comencen a “humanitzar les àrees d’urgències i fem més fàcil tot el procés a les famílies”.

Carles Cordon . el Trueta estrena urgències

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163367/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De tota manera, el projecte global de la reforma de les urgències del Trueta no acabarà fins d'aquí a dos anys, encara queden dues fases més d'obres. Quan estigui tot remodelat, s'haurà guanyat el doble d'espai. A part dels 22 boxs i 31 punts asssistencials, el Servei d’Urgències tindrà dotze punts d’observació monitorada i de quatre punts d’atenció per als pacients crítics. També hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia, amb cinc punts d’atenció i l'àrea de triatge. L'obra costa més de tres milions i mig d'euros.

Cada dia passen per l'Hospital Josep Trueta de Girona 200 pacients, uns 70.000 cada any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00