Sociedad
PSICOLOGIA

Mirant la mort de cara

Abordem el tema de la mort amb dos professionals del Col·legi Oficial de Psicologia per parlar d'aspectes com el dol de risc, les necessitats que poden tenir els supervivents d'un accident i la formació que seria bona que tingués el personal docent.

Guifré Cardona i Chelo Bosch / Jordi Cartañá

Entrevista Mort i Dol (17/07/2018)

23:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000126519/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

En la societat de la joventut eterna, la vellesa s’arracona o s’obvia i indirectament també s'elideix  la mort. La mort o bé es nega, s'invisibilitz,a o bé s'observa com a quelcom escabrós  o que no cal tocar perquè resulta innecessari i incòmode. Però els humans no som eterns i la mort demana que se la tracti amb normalitat. És per això  que  es vol formar a aquelles persones que tenen contacte directe amb el nostre futur: els nostres joves i infants. Quan arribi la tardor el  personal educatiu del Camp de Tarragona podrà rebre unes classes que versen sobre aquesta matèria i com abordar-la. En  parlem amb dues persones del Col·legi Oficial de Psicologia de Tarragona:  La Chelo Bosch de l’àmbit de treball de dol del col·legi i amb en Guifré Cardona de la secció d’emergències.

Dols de risc, fases del dol, durada del dol, quines necessitats poden tenir les persones que han sobreviscut a un accident o que han perdut un ésser estimat, són alguns dels temes que hem abordat amb ells.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00