Sociedad

Un Punt Lila contra les agressions sexistes

Un espai alertarà per primera vegada de la violència masclista a les barraques de la festa major de Palafrugell

Les barraques de la festa major de Palafrugell / Pau Bruguera

Palafrugell

Un Punt Lila alertarà per primera vegada de la violència masclista a les barraques de la festa major de Palafrugell. Volen prevenir, així, agressions com el cas de La Manada i la violació a una menor a Palamós del mes passat. En el Punt Lila, assessoraran les dones i acompanyaran les víctimes si es detecta alguna agressió sexista.

Tindrà lloc durant els tres dies que hi ha concerts i més afluència de gent a l'espai d'oci nocturn de la festa major. El servei estarà obert al costat de l'escenari, des de les 12 de la nit fins que tanquin les barraques. La regidora de Polítiques d'Igualtat, Mònica Tauste, explica que el Punt Lila també pot rebre avisos en casos d'homes que estiguin assetjant noies durant les festes. "Si la noia no se sent gaire segura, també l'acompanyem als Mossos i estem amb la persona agredida", ha assegurat la regidora.

Mònica Tauste - regidora de Polítiques d'Igualtat de Palafrugell

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163369/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També durant la festa major, posaran un photocall amb el missatge “A Palafrugell, no és no” i “només sí és sí”. Són actuacions que l'ajuntament ja havia previst feia mesos, però que han pres més rellevància després de l'impacte de la denúncia per violació a la festa major de Palamós. En aquest cas, els Mossos van destacar que la ràpida denúncia de la noia va facilitar que s'identifiqués del suposat agressor.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00