Sociedad

Empreses grans, contractes petits

El 85% dels contractats el 2016 per les 100 empreses més grans de Girona són a través d'ETT, segons un estudi de la consultora KPMG i la UdG

L'índex també demostra que les companyies han facturat més i augmenten vendes a l'estranger

Treballadores envasant patates casolanes en una fàbrica / Xavier Pi ACN

Girona

Gairebé 9 de cada 10 treballadors contractats per les 100 empreses més grans de Girona són a través d'ETT, empreses de treball temporal. Ho revela un estudi de la consultora KPMG i la Universitat de Girona que també demostra que les companyies han facturat més i augmenten vendes a l'estranger.

Aquestes cent empreses van donar feina a 4.500 nous treballadors el 2016, que són les últimes dades disponibles, però una gran majoria els han contractat a través d'empreses de treball temporal. Sense comptar les persones contractades per ETT, l'augment d'ocupació no arribaria a les 1.000 persones i això demostra les ofertes que estan fent ara mateix les empreses.

Però el responsable de KPMG a Girona, Manel Blanco, defensa que les ETT són també una eina per trobar feina. "Estan dinamitzant, es canalitza una part de l'ocupació revellant", ha assegurant Blanco. El responsable gironí de KPMG assegura que aquestes ETT treballen tant per les 100 més grans com per d'altres. "També són una font d'ocupació, evidentment, amb unes característiques diferents", ha afegit.

Manel Blanco - soci responsable de KPMG a Girona

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163417/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'estudi el·laborat per KPMG i la UdG revela que les cent empreses amb més facturació de les comarques de Girona han millorat els resultats durant l'últim any i també han augmentat les vendes a l'estranger. Això demostra, diuen, que han remuntat la crisi econòmica.

La indústria càrnia continua com a sector líder a Girona i la majoria de les cent grans empreses són companyies familiars. L'estudi també constata com la incertesa política que frenava els empresaris ara ha caigut fins al sisè lloc del llistat de preocupacions, al número 1 hi ha com mantenir treballadors qualificats i no perdre talent i en segon lloc, la preocupació per l'increment de preu de les matèries primeres.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00