Sociedad

Un sistema antiofegament innovador a Ripoll

Un circuit amb càmeres i sensors alertaran si una persona porta massa temps amb el cap a sota l'aigua

L'any passat es va ofegar una nena de quatre anys durant una activitat escolar de natació

La piscina de Ripoll, on va morir ofegada una nena de quatre anys / Robin Townsend EFE

Ripoll

La piscina de Ripoll serà la primera de l'estat espanyol que disposarà d'un sistema de seguretat amb càmeres i sensors que alertaran si una persona porta massa temps amb el cap a sota l'aigua. Això després que l'any passat es va ofegar una nena de quatre anys.

A més dels socorristes habituals, l'ajuntament vol instal·lar aquest sistema que vigila constantment tothom qui es posa dins de la piscina. Si detecta que un cos porta massa temps sense sortir a respirar, envia una alerta. El regidor d'Esports de Ripoll, Miquel Rovira, ha assegurat que "tant de bo tothom pogués tenir aquest nou sistema perquè, per tant que es vigili, pot passar un accident com va passar aquí".

Miquel Rovira - regidor d'Esports de Ripoll

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163420/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La piscina és un equipament de referència a tota la comarca del Ripollès. El consell comarcal ja ha garantit que hi aportarà 13.000 euros, i l'ajuntament també vol demanar una subvenció de la Diputació de Girona. Es preveu que totes aquestes administracions aportin diners per poder instal·lar aquest sistema, que costa uns 55.000 euros. Començarà a funcionar l'any que ve, després que l'any passat, una nena de quatre anys de Campdevànol va morir ofegada durant una activitat escolar de natació.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00