Sociedad

Cinc falsos revisors que robaven i estafaven gent gran

Els Mossos d'Esquadra han detingut a diversos municipis de Barcelona als integrants d'una banda criminal que es feien passar per revisors del gas o la llum per robar ancians, amb un botí de prop de 100.000 euros

Cinc falsos revisors que robaven i estafaven gent gran

El vídeo distribuït per la policia catalana mostra l'operació contra aquesta banda i els diners i els bojectes robats a gent gran / Mossos d'Esquadra

Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut a diversos municipis de Barcelona a cinc presumptes integrants d'una banda criminal que es feien passar per revisors del gas o la llum per robar a gent gran i s'han resolt 29 casos en què, en total, van aconseguir sostreure o defraudar uns 95.000 euros.

La policia catalana ha explicat que quatre dels detinguts trucaven per telèfon a persones d'edat avançada i concertaven una cita per a una revisió, i amb el pretext de la devolució d'un import mal cobrat, es feien amb els codis de les targetes i llibretes bancàries , que també sostreien.

Posteriorment, els lladres feien reintegraments d'alts imports dels comptes bancaris de la gent gran, i van arribar a aconseguir en total uns 95.000 euros, i si els descobrien durant els seus furts, usaven la violència contra les víctimes.

El cinquè detingut en l'operació és l'amo d'una joieria que donava suport al grup i que li comprava les joies que robaven a les cases de la gent gran, de manera que li atribueixen un delicte de receptació.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal va detenir aquests cinc presumptes delinqüents, d'entre 26 i 42 anys, el 11 de juliol, per delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència a interior de domicili, furts i estafes, i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

En els registres en cinc domicilis i la joieria van localitzar 11.500 euros, joies, gran quantitat de rellotges, telèfons mòbils, targetes prepagament i roba i disfresses usats en els robatoris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00