Sociedad

El ple reprova la gestió econòmica de Colau

El govern municipal reconeix que, si les coses no canvien, el pressupost de l'any vinent serà de 27 milions d'euros menys

L'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcaldia Gerardo Pisarello, durant el ple d'aquest matí. / Aina Martí ACN

Barcelona

El ple de l'Ajuntament ha reprovat el govern d'Ada Colau per la seva gestió econòmica. A més, ha acordat crear una comissió de seguiment de l'evolució dels ingressos i les despeses del consistori. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, evita parlar de retallades, però admet que el pressupost de l'any que ve podria ser un 1% inferior. L'oposició acusa l'equip de Barcelona en Comú d'opacitat.

Gerardo Pisarello ha explicat que si l'Estat i la Generalitat no paguen el deute que tenen amb l'Ajuntament de Barcelona, el pressupost de l'any que ve serà un 1% inferior a l'actual. Això són 27 milions d'euros. Pisarello ha parlat "d'ajustar o compassar alguns projectes" i ha criticat els grups que parlen de retallades.

L'oposició acusa el govern de falta de transparència i d'opacitat. Li retreuen que eviti parlar de retallades i que no concreti els projectes que poden resultar afectats.

La regidora del Grup Demòcrata, Sònia Recasens, ha demanat reiteradament al govern que expliqui "amb quina xifra de dèficit acabarà l'any", a més de reiterar que "a 10 mesos del mandat no es fan ajustaments, sinó retallades".

Des de Ciutadans, Carina Mejías ha criticat que el govern "centrifugui" les responsabilitats "d'una mala gestió", culpant la resta d'administracions. En la mateixa línia, el president d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, ha retret al govern que no assumeixi cap responsabilitat en aquesta situació, i que digui que "les retallades són els altres".

El socialista Jaume Collboni ha lamentat la negativa del govern a donar explicacions més concretes i els acusa de "falta de transparència i opacitat". També el partit popular ha fet aquestes crítiques, i ha assegurat que per això l'equip de Colau haurà de donar explicacions, sobre l'evolució dels ingressos i les despeses, en una comissió de seguiment que es reunirà mensualment. Una comissió que el regidor Xavier Mulleras ha qualificat d'"el particular 155 de l'oposició sobre les seves finances".

Colau també ha hagut de retirar del plenari la votació del nou contracte de la neteja per falta de suports.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00