Sociedad

Quatre morts en un xoc frontal entre un cotxe i una furgoneta a Vidreres

Hi ha 3 ferits més, un d'ells en estat crític. Les víctimes mortals tenien entre 21 i 29 anys, eren de Vidreres, Sils i Salt.

Els Mossos apunten a l'excés de velocitat com a causa del xoc.

El cotxe ha perdut el control i ha envaït el carril contrari al quilòmetre 9 de la C-63 entre Vidreres i Lloret

L'accident ha passat a les cinc de la matinada / Servei Català de Trànsit

Girona

Les quatre víctimes mortals són tres nois i una noia d'entre 21 i 29 anys, veïns de Vidreres, Salt i Sils. Tots quatre viatjaven en el cotxe Seat Ibiza Fr que a dos quarts de sis de la matinada quan circulava en direcció a Lloret ha perdut el control, ha envaït el carril contrari fins a xocar contra una furgoneta en un tram on la carretera fa un revolt i on la velocitat màxima permesa és de 60km/h. Al cotxe, també hi anava un cinquè noi que es troba en estat crític a l'hospital Trueta de Girona i és veí de Vidreres.

Els dos ocupants de la furgoneta són alemanys i circulaven en direcció a Vidreres. La dona, que anava de copilot, ha quedat ferida greu i també esta ingressada a l'hospital Trueta. El conductor ha resultat ferit lleu i ha donat negatiu a la prova d'alcoholèmia. Ara s'esperen les proves del conductor del turisme.

La investigació dels Mossos d'Esquadra apunta a l'excés de velocitat com la causa més probable de l'accident. Ho creuen, entre d'altres indicis, perquè el motor del cotxe ha sortit disparat uns vint metres més enllà del vehicle a causa del xoc.

Imatge del motor del vehicle desplaçat / Servei Català de Trànsit

És l'accident amb víctimes mortals des de l'inici de 2018 i la xifra total de morts a les carreteres catalanes s'eleva a 104 víctimes, un 27%més que en el mateix període de l'any passat.

L'alcalde de Vidreres reclama la variant

En declaracions a Ràdio Girona, l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que aquest mateix matí ha parlat amb el director territorial de Territori a Girona per acordar "mesures a curt termini" per garantir la seguretat en aquesta carretera i fer que els vehicles redueixin la velocitat. També reclama tirar endavant el projecte de la variant per connectar Maçanet de la Selva amb Lloret de Mar, una obra històrica que mai s'ha concretat i que reduiria el trànsit a l'actual C63 que n'acumula molt, sobretot a l'estiu:

Jordi Camps - Alcalde Vidreres

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163487/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Camps, la carretera "és perillosa", diu que fa temps que alerten del "risc d'accident" sobretot en els punts d'entrada a les urbanitzacions que hi ha en aquest tram entre Vidreres i Lloret. L'accident d'aquesta matinada s'ha produït al quilòmetre 9 de la C63, a prop de l'entrada a la urbanització Terrafortuna.

El juny de 2016 al quilòmetre 5 de la C63 va morir un veí de Vidreres de 34 anys després de xocar amb una furgoneta i el maig de 2008 un motorista de 36 anys, veí de Lloret, va perdre la vida en un accident al quilòmetre 8. 

L'intendent cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Vicenç Gasulla, ha destacat que la carretera "és sinuosa", amb diverses entrades i sortides a urbanitzacions, "s'hi ha de circular amb prudència, però no ha tingut excessiva accidentalitat l'últim any". Segons Gasulla, els Mossos hi presten especial vigilància a l'estiu, per l'afluència de turistes a Lloret de Mar.

Al cotxe hi viatjaven les 4 víctimes mortals i un dels ferits greus / ACN

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00