Sociedad

Substituir els temporers per robots

Els productors de Poma de Girona estudien substituir els temporers per robots perquè cada any tenen més dificultats per trobar personal.

Rebran la visita d'una empresa americana que dissenya les màquines i calculen instal·lar els primers robots abans de 8 anys

Girona

En poques setmanes començarà la recollida de la poma i als pagesos encara els falten uns 200 treballadors per aquesta campanya. Aquí no en troben i tenen dificultats per contractar-los a altres països.

És un problema que cada any s'agreuja i per fer-hi front, Poma de Girona ja té sobre la taula la proposta d'una empresa de Califòrnia que dissenya robots que fan recollida de fruita.

El president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, explica que és una màquina que selecciona les pomes amb infrarojos i decideix si la fruita està en el moment òptim per collir-la:

Llorenç Frigola - President IGP Poma de Girona

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163470/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els responsables de Poma de Girona han estat a Washington per veure com funcionen les màquines i està previst que en els propers dies l'executiu en cap de l'empresa Abundant Robotics faci una visita a Girona per conèixer sobre el terreny quina feina haurien de fer els robots. Calculen que, com a màxim, d'aquí a vuit anys podrien començar a funcionar els primers aparells.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00