Sociedad
INFRAESTRUCTURES

La UGT denuncia que l'aeroport de Reus està "al límit"

El sindicat eclama més inversió per poder ampliar el nombre de passatgers i equiparar-se a Girona.

Imatge de les condicions dels usuaris de l'Aeroport de Reus. / Cedida

Reus

La UGT exigeix que es reforci la plantilla a l'aeroport de Reus per tal que pugui multiplicar la seva capacitat i rebre més turistes. Segons el portaveu sindical Jaume López, a dia d'avui la infraestructura es troba “al límit” i ho defineix amb una paraula: saturació.

“Manca personal”

A l'aeroport de Reus només aterren avions a partir de les 8 del matí i fins a la mitjanit; Això el deixa fora dels horaris que prefereixen les aerolínies. Cap companyia pot arribar a primera hora a la capital del Baix Camp perquè AENA disposa de quatre equips de treball de 13 persones cadascun, que fan rotacions. Amb un equip més, amb un cost d'uns 400.000 euros anuals, el sindicat UGT assegura que s’incrementaria exponencialment el trànsit de viatgers, estancat en els 800.000 anuals des de fa anys.

L'increment d'ingressos per l'increment de vols cobriria sobradament el cost de personal, assegura el sindicat. I és aquesta manca de personal és la principal raó de l'estancament d'un aeroport que l'any 2006, segons un pla director aprovat per AENA que mai es va dur a terme, havia de crèixer fins els 2.800 passatger per hora.

La manca d'inversió en personal i instal.lacions des de llavors ha provocat el colapse de l'aeroport de Reus, especialment ara, en plena temporada alta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00