Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Reus

Autobusos de present

Reus Transport renova la seva flota d'autobusos amb millores d'espai, tecnològiques i de seguretat.

Imatge de l'interior d'un dels nous autobuosos de Reus Transport, que arribaran a la ciutat el febrer de 2019. / Ajuntament de Reus.

Reus

Més segurs, menys contaminants i amb més places. Els primers deu nous autobusos que substituiran la flota actual arribaran el febrer de 2019, els tres restants, el juny de 2020. L'Ajuntament de Reus, a través de l'empresa municipal Reus Transport, ha pres aquesta decisió per substituir una flota que compta amb una antiguitat mitjana de gairebé onze anys per vehicle si s'extrapola el quilometratge realitzat: aproximadament 65.000 km/any per bus.

Els nous vehicles augmenten la seva capacitat amb 16 places més, arribant als 104 passatgers cadascun, a banda de comptar amb un xassís més resistent als possibles impactes i diverses càmeres de seguretat. Són totalment accessibles per persones amb mobilitat reduïda i, a banda de mantenir el servei Wi-Fi, compten amb vuit carregadors USB per a dispositius mòbils i la possibilitat de pagar amb targeta. El conductor també haurà de bufar en un alcoholímetre situat a la cabina —separada dels usuaris per una mampara de seguretat— que evitarà que s'engegui el motor de l'autobús si aquest ha begut.

Els nous autobusos són dièsel, amb l'objectiu de reduir les emissions. La nova flota reduirà entre un 71 i un 91% l'emissió de contaminants que afecten la qualitat de l'aire i, en un 20,5%, els gasos responsables de l'escalfament global. Aquesta aposta pel dièsel arriba pocs dies després de les declaracions de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui va assegurar que aquests motors "tenen els dies comptats". El govern de Pedro Sánchez preveu legislar en detriment d'aquests tipus de vehicles pel seu nivell contaminació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00