Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Aeroport

UGT: "L'aeroport està jugant a la ruleta russa"

La torre de control de l'aeroport de Reus es va tornar a quedar ahir a la tarda sense tècnic de navegació aèria propi i l'han de suplir des de Barcelona.

ACN

La torre de control de l'aeroport de Reus es va tornar a quedar ahir, 25 de juliol, a la tarda sense tècnic de navegació aèria propi, gestió que van haver de suplir des de l'aeroport del Prat, a Barcelona. El substitut que s'ha incorporat no està familiaritzat amb els aparells i, per tant, podria tenir dificultats per afrontar qualsevol incidència que es pugui produir.

Aquesta mateixa situació, produïda per un tall en el subministrament elèctric, es va produir el passat 3 de juliol, quan un avió amb destinació Glasgow va enlairar-se de nit amb la torre de control sense llum. En aquesta situació, el radar no funcionava i el controlador aeri no podia donar tampoc indicacions meteorològiques al pilot. Durant la tarda d'ahir no va haver-hi cap avaria elèctrica però, segons assegura la UGT, la direcció de l'aeroport, literalment, "està jugant a la ruleta russa" amb la seguretat quan es produeixen aquest tipus de situacions.

A més, els empleats de l'aeroport de Reus treballen al límit, amb jornades setmanals de 70 hores. Si no ho fan, fonts del mateix sindicat asseguren que AENA els amenaça d'obrir-los expedients.

Enaire defensa que l'Aeroport compta amb tècnics amb la formació necessària

El gestor de navegació Enaire defensa que l'Aeroport de Reus compta amb tècnics de manteniment que han rebut la formació necessària per dur a terme les funcions encarregades en cada moment a la dependència de control de la torre de la infraestructura. El gestor respon així a les informacions difoses pel sindicat UGT. En aquest sentit, fonts d'Enaire afirmen que es realitza la formació necessària i que, a més, es fan avaluacions periòdiques als tècnics sobre els coneixements relacionats amb les funcions en què intervenen. "Tant els procediments com la formació del personal d'Enaire estan aprovats i supervisats per AESA, i compleixen la reglamentació en vigor", apunten.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00