Sociedad

La UdG posa en marxa les beques-salari per estudiants amb dificultats econòmiques

La Universitat de Girona pagarà un sou de 600 euros al mes als estudiants amb pocs recursos i amb bon expedient

Se'n beneficiaran 12 alumnes aquest curs i ho ampliaran els següents

Els responsables de la UdG han presentat les beques-salari per al proper curs / Aleix Freixas ACN

Girona

La Universitat de Girona pagarà un sou de 600 euros al mes als estudiants amb pocs recursos i amb bon expedient. Són les beques-salari que donaran a partir d'aquest setembre per fer front a les despeses diàries com transport i allotjament. Se'n beneficiaran 12 alumnes aquest curs i ho ampliaran els següents.

La UdG és la primera universitat que finançarà amb diners propis aquest tipus de beca. Són ajudes de 600 euros al mes que es cobren durant el curs i tenen per objectiu evitar que estudiants amb bones notes es quedi fora de la universitat per manca de recursos. El rector de la UdG, Quim Salvi, ho ha definit com un "pas endavant per l'educació inclusiva" perquè "ningú amb la capacitat d'estudiar es quedi fora".

Quim Salvi - rector de la UdG

00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163659/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Optar a la beca-salari dependrà en un 60% de la renda familiar i en un 40% de l'expedient acadèmic. La UdG vol arribar a becar 33 alumnes en els propers quatre anys, el rector reconeix que és poc pel volum d'alumnes de la universitat però és un primer pas; els estudiants però critiquen que són beques que hauria d'atorgar la Generalitat i ajudar a més alumnes.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00