Sociedad

Rosell, a judici

La jutgessa de l'Audiència Nacional obre judici oral contra Sandro Rosell per blanqueig de capitals i organització criminal. Pot ser condemnat a onze anys de presó i a 78,6 milions de multa

Gonzalo Arroyo Moreno Getty Images

Barcelona

La jutgessa Carmen Lamana de l'Audiència Nacional ha ordenat l'obertura de judici oral contra l'expresident del Barça Sandro Rosell, i altres cinc acusats, per delictes de blanqueig de capitals continuat i organització criminal.

A més dels 11 anys de presó que reclama la Fiscalia l'exmandatari blaugrana, la jutge estableix una multa contra Rosell en cas de condemna, que puja a 78.600.000 d'euros i demana que aboni aquesta quantitat en forma de fiança en un termini de 24 hores o serà embargat.

Segons el relat del Ministeri Públic, Sandro Rosell va dirigir des de 2006 una organització criminal conformada per cinc persones més, per ocultar en paradisos fiscals mitjançant una estructura societària opaca i blanquejar a continuació, un total de 14.900.000 d'euros pels drets televisius de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol i d'un patrocini esportiu.

Rosell es troba a la presó provisional per aquesta causa des de maig de l'any passat i aquesta setmana va ser traslladat al centre català de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00