Sociedad

14 denúncies contra immobiliàries il·legals en el que portem d'any

El Col·legi d'APIs de Girona les ha presentat a l'Agència Catalana del Consum contra immobiliàries que estaven treballant sense estar legalitzades. La majoria d'aquests casos acaba amb una sanció per als seus responsables.

Imatge: www.apigirona.cat

Girona

Per exercir d'agent immobiliari, a Catalunya és obligatori estar inscrit a un registre que ofereix garanties d'estar format per fer aquesta feina i disposar de les pòlisses i assegurances necessàries per fer front a qualsevol imprevist.

Però no tots els que s'hi dediquen estal legalment inscrits. El Col.legi d'APIS de Girona n'ha portat 14 aquest any davant l'Agència Catalana de Consum.

Joan Company, APIS

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163675/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Abans han intentat per la via del diàleg que es registressin però no ho han aconseguit. Diu el president dels APIS, Joan Company, que quan el mercat comença a millorar és habitual que sorgeixin noves agències que no sempre són legals.

La inscripció al Registre d'Agents Immobiliaris de Catalunya és obligatòria des del 2010. Quan acaben a l'Agència Catalana del Consum, el cas habitualment es tanca amb una multa i l'obligació de registrar-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00