Sociedad

La bilateral, 7 anys després

La comissió bilateral Estat-Generalitat es reuneix avui per primer cop en 7 anys. Torra avisa que si l’Estat no “pren decisions” sobre autodeterminació el diàleg serà “una cortina de fum”

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, i el conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, a la reunió que van mantenir el 23 de juliol a Madrid / J.P.GANDUL EFE

Barcelona

Ni Moncloa ni Palau esperen grans concrecions de la trobada d’aquesta tarda, que encapçalaran la ministra Batet i el conseller Maragall, però sí confien en posar fil a l'agulla per tal que a partir de la tardor arribin les polítiques concretes.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi demana "paciència" per veure si el diàleg dóna fruits, però avisa Sánchez que aquest temps no és infinit i que vol passes endavant pel que fa el referèndum o els presos. D'això se'n parlarà a la reunió d'aquesta tarda, on Moncloa reclamarà al Govern que assisteixi als òrgans multilaterals, com el consell de política fiscal.

També s'abordaran inversions pendents, i s'espera que un dels primers acords sigui recuperar lleis socials suspeses, com la d’habitatge o la de pobresa energètica.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat l’Estat que el seu Govern espera que de les reunions de la Comissió Bilateral surtin “decisions concretes” de l’executiu espanyol sobre l’autodeterminació de Catalunya i la situació dels presos independentistes.

En una entrevista a l’ACN, Torra assegura que la Generalitat “sempre està oberta al diàleg”, però també diu que “aquestes reunions i poder avançar en aquest camí necessita d’accions concretes”. “Vivim en una situació gravíssima i d’excepcionalitat política enorme, per tant, és evident que o tenim respostes sobre tots aquests punts o per a nosaltres aquest diàleg hauria sigut una cortina de fum”, ha sentenciat.

La bilateral, 7 anys després

Quim Torra considera que perquè les Bilaterals i les converses amb l’Estat “siguin positives i es pugui avançar, es necessita que per part del govern d’Espanya hi hagi decisions concretes” en autodeterminació, els presos i la situació política a Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00