Sociedad

Compàs d'espera

Els taxistes de Barcelona presten avui serveis mínims gratuïts a persones discapacitades i hospitals i esperen els resultats de la reunió d'aquesta tarda del ministre Ábalos amb els consellers autonòmics

Compàs d'espera

El portaveu d'Elit Taxi, Alberto Álvarez, ha assenyalat que "és possible que la vaga a Barcelona no s'aixequi fins a concloure la Conferència Nacional del Transport" prevista per a aquest dimecres, però ha confessat que són "molt optimistes". / Europa Press

Barcelona

Els taxistes continuen en vaga i mantenen bloquejades alguns carrers cèntrics de les principals ciutats com Madrid, Barcelona i València, per exigir al Govern un 'compromís clar' amb el sector enfront de la proliferació de llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) com els de Uber i Cabify.

A la imatge, taxis oferint serveis mínims socials en els hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona durant el cinquè dia consecutiu d'atur a l'espera de les reunió extraordinària de la Conferència Nacional de Transport que el Govern i les comunitats autònomes celebren per analitzar les mesures per tal de solucionar el conflicte entre el sector del taxi i les empreses digitals de transport de viatgers amb conductor.

Enric Fontcuberta

La vaga s’allargarà almenys fins demà a la tarda, quan els taxistes s’han de tornar a reunir en assemblea. En aquesta ocasió, els vaguistes valoraran el resultat de la Conferència Estatal del Transport per decidir si aixequen “per ara” la vaga indefinida.

“A veure si entre tots demà aconseguim aixecar la vaga”, ha aventurat el portaveu i líder de l’associació Élite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez. De moment, ha afegit, “la vaga segueix sent indefinida, però si la Conferència transfereix totalment les competències (de mobilitat) a les Comunitats Autònomes i la viabilitat de les llicències urbanes va directament als Ajuntaments, jo crec que hauríem d’aixecar la vaga de moment i esperar al mes de setembre per veure si el Decret Llei del govern espanyol compleix amb el què han dit”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00