La nova unitat d'arrítmies del Trueta ha atès 245 pacients en el que portem d'any

També s’han fet 75 ablacions, una operació al cor que desconnecta el focus que genera l’arrítmia i s’han implantat 108 dispositius entre marcapassos, desfibril·ladors automàtics, resincronitzadors cardíacs i ‘holters’, un mecanisme que mesura el ritme cardíac durant un llarg període de temps.

A 118 d’aquests pacients atesos els van fer estudis per induir arrítmies a malalts que pateixen taquicàrdies supraventriculars per veure què les ocasiona i determinar si cal fer-los una ablació.

Se n’han acabat fent 75, 60 de conveniconals i 15 de complexes, en les que el pacient ha de ser sedat i es necessita més equipament tecnològic.

L’ablació consisteix en neutralitzar amb petites cremades el focus de l’arrítmia. Més del 90% dels pacients als que s’ha fet aquesta operació no ha tornat a tenir arrítmies.

També s’han implantat 36 marcapassos, 29 desfibril·ladors automàtics a pacients amb risc de mort sobtada, 25 ressintonitzadors cardíacs a pacients amb insuficiència cardíaca avançada i 18 holters per monitoritzar a pacients durant anys.

En aquesta unitat també es fa control remot de pacients que porten desfibril·lador per saber l’estat del pacient i de l’aparell, que va amb bateries.

La nova unitat va costar 4 milions d’euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?