Sociedad
SOCIETAT

Les treballadores de la neteja dels hotels de Port Aventura es planten

Asseguren que treballen en condicions laborals molt precàries i exigeixen una millora.

Fa un mes i mig que protesten cada dilluns i cada divendres.

Estat d'una de les habitacions dels hotels de Port Aventura. / Cedida

Salou

Les treballadores de la neteja d'habitacions de Port Aventura reclamen posar punt i final a la seva precarietat. Encadenen ja un mes i mig de protestes fora del seu horari laboral i de moment no fan vaga perquè, diuen, tenen por de ser acomiadades.

Són prop de 2.500 les habitacions que s'han de fer cada dia, sovint més d'una vintena per treballadora. Confessen que les darreres del dia les acaben com bonament poden i que la majoria necesita calmants i tranquil·litzants al final de la seva jornada.

Les veus de les treballadores

01:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000127051/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Subcontractades

Des de l'entrada en vigor de la Reforma Laboral, Port Aventura va subcontractat aquest servei, i les treballadores han passat per múltiples empreses. El resultat és una escletxa salarial entre treballadores que fan la mateixa feina: les més afortunades cobren uns mil euros nets, són fixes-discontínues i tenen contracte 7 o 8 mesos l'any. A l'altre extrem hi ha les eventuals, que només treballen 2 o 3 mesos per poc més de 700 euros.

Exigeixen la fi d'aquesta precarització, la regulació de les fixes-discontínues i eliminar l'escletxa salarial. I ho faran, això sí, després del seu horari laboral per por a ser acomiadades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00