Sociedad
SANITAT

Peris aposta per la unificació hospitalària

El delegat del Govern català al Camp de Tarragona creu que aquesta és la clau per aconseguir una atenció sanitària integral.

Interior d'un quiròfan. / ACN

Tarragona

Crear sinèrgies i especialitats sanitàries als dos centres hospitalaris de referencia al territori és l’objectiu a mitjà termini del delegat del govern català a Tarragona, Òscar Peris, qui considera que el futur dels hospitals de referència del territori, el Sant Joan de Reus i el Joan XXIII de Tarragona, passa per la seva unificació.

La clau és pensar en global, segons Peris: “tenim dos edificis i cal pensar que és un sol hospital i que tot està vinculat”. I posa d’exemple que el Sant Joan de Reus és referent en l’àmbit de l’oncologia i el Joan XXIII en pediatria. Tot plegat està pendent de la creació d’un consorci que encara no té data fixada.

La polèmica a Reus

El tancament temporal del més vell dels tres acceleradors lineals que té Reus “és una polèmica estèril”, considera el delegat. Diu que els altres dos s'han posat a treballar a ple rendiment i que absorbeixen amb escreix les necessitats.

Peris deixa a l’aire si al setembre es reobrirà o no la màquina aturada aquest estiu, que es podria substituir en un futur pròxim per una de nova.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00