Sociedad

Nova vida per a 508.000 peces de roba

La Fundació Humana recupera 245 tones de roba durant el primer semestre de l'any a les comarques de Girona

Un contenidor de la Fundació Humana / Humana

Girona

En el que portem d'any ja s'ha donat una nova vida a 508.000 peces de roba a les comarques de Girona, amb la Fundació Humana. En total, 245 tones de roba recuperada durant el primer semestre.

Joan Carles Montes- portaveu de la Fundació Humana

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163874/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Humana recull roba en més de 70 municipis de la província. La comarca on se'n recull més a la Selva, amb 82 tones. Malgrat tot, això només suposa un 8% de la roba que rebutgem, segons l'Agència de Residus. Per això, el portaveu de la Fundació Humana a Catalunya, Joan Carles Montes, demana la implicació de tothom, especialment de les administracions, per poder col·locar més punts de recollida.

Humana reutilitza el tèxtil per a altres persones, encara que una part no es pot reutilitzar i es ven a empreses de reciclatge. Gran part de la roba reutilitzada s'exporta a l'Àfrica, on es ven a preu de mercat, mentre que la resta es destina a botigues a Catalunya. El residu tèxtil és la fracció que s'aprofita més. Té un nivell d'aprofitament superior al 90%.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00