Sociedad

Adif recupera a Castellbisbal un túnel ferroviari que ha estat en desús més de 30 anys

A més d'incorporar l'ample europeu, les obres del corredor del Mediterrani adaptaran aquest traçat per permetre el pas de grans trens de mercaderies

www.vialibre-ffe.com

Barcelona

Les obres del corredor del Mediterrani entre Martorell i Castellbisbal contemplen la remodelació dels dos túnels actuals i la recuperació d'un tercer que va quedar en desús als anys 80. La incorporació d'aquesta infraestructura abandonada tindrà dues funcions: mentre es facin obres al túnel actual, per aquesta galeria es desviaran els trens de mercaderies i de rodalies i després quedarà com una via més incrementant la capacitat d'aquest tram.

A l'actual túnel ferroviari de Castellbisbal s'hi han de fer obres per incorporar l'ample europeu a les vies i per donar-li una amplada a la galeria que permeti passar trens de mercaderies amb grans contenidors. Els treballs obligaran a tallar el trànsit ferroviari en les dues vies actuals i, per oferir un pas alternatiu, es recuperarà l'antic túnel de Castellbisbal. És una infraestructura que va quedar en desús als anys 80 i que té una sola via, però que ajudarà a reduir les afectacions que les obres tindran sobre els trens de les línies R4 i R8 i sobre els 80 combois de mercaderies que cada dia passen per aquest punt.

El director d'operacions del sector Nordest d'Adif, Carlos Quingles, explica que la recuperació d'aquest túnel també incrementarà la capacitat d'un tram de la xarxa ferroviària amb una important circulació de trens de rodalies i de mercaderies.

El túnel de Martorell també s'ha de remodelar, però es farà de manera que sempre quedi una via en servei. El projecte també contempla l'ampliació de vies sota l'autopista AP-7 i la millora de l'estació de Castellbisbal on es farà una nova via de més de 750 metres de llargada.

Els treballs començaran l'any que ve i està previst que acabin a finals del 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00