Sociedad

"Abans van ferir un manter amb el vidre d'una ampolla"

El sindicat de manters dóna la seva versió dels fets de la setmana passada. Acusa els mitjans de comunicació de "manipular" els fets i de criminalitzar el col·lectiu

"Abans van ferir un manter amb el vidre d'una ampolla"

Els portaveus del Sindicat de Manters, Lamine Sarr i Mame Mor desmenteixen la versió del turista nord-americà ferit en una disputa amb venedors ambulants l'1 d'agost a Plaça Catalunya. / ACN

Barcelona

Gairebé una setmana després, els venedors ambulants que van agredir un turista nord-americà al centre de Barcelona han explicat la seva versió. Segons diuen els manters, a aquest home li van obrir el cap sense voler quan la víctima intentava posar pau en una baralla anterior. 

Diuen que tot va començar perquè dos turistes joves, que diuen anaven beguts, intentaven comprar bosses a un manter per un preu molt baix. Ell s'hi va negar i els turistes, segons la versió dels manters, van rebentar una ampolla de vidre de cervesa i li van provocar dues ferides amb el vidre a la nuca i a la cama. En aquest moment, segons ells, el turista americà que va acabar ferit i que veia la baralla des del bar Zurich, es va afegir a la batussa. Hauria agredit altre cop el mateix manter i un altre senegalès va ser qui va llençar-li una civella el cap que el va acabar portant a l'hospital.

El servei d'emergències mèdiques diu que aquell dia a Plaça Catalunya només van atendre una persona per ferida, el turista americà, si bé no descarten que el manter ferit podia haver anat a qualsevol centre mèdic.

Els manters, però, no volen dir on va anar a curar-se el seu compnay. Estan convençuts que alguna càmera de seguretat, tant de locals com de la policia, ho ha enregistrat tot. De moment els Mossos no han detingut a ningú per haver agredit al turista americà.

L'Ajuntament no multarà els compradors

La regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, sosté que multar compradors del 'top manta' no és efectiu, de manera que l'Ajuntament no prioritza aquesta via per combatre la venda ambulant irregular a la ciutat. Pin ha assenyalat que el problema de multar-és que la majoria són turistes, de manera que el pagament de la multa sovint queda sense efecte i després arriben altres visitants i compren de totes maneres: 'Volem mesures que siguin efectives ".

Ha defensat que l'Ajuntament "en cap moment ha deixat d'intervenir 'contra el' top manta 'i que requereixen col·laboració d'altres cossos policials per aquestes actuacions, de les quals es realitzen una mitjana de dos a tres a la setmana, ha destacat.

Pin ha ressaltat que, a més, el Govern d'Ada Colau continuarà en la línia 'que està inspirant a altres ajuntaments de la costa' de crear plans d'ocupació per facilitar la via de la regulació, mitjançant un abordatge social i també policial, segons ella .

Ha insistit en la necessitat que puguin habilitar-se permisos de treball perquè venedors del 'top manta' no troben altres opcions, i ha sostingut que s'han de promoure actuacions policials no només durant la venda, sinó també en el decomís de materials al Port i magatzems .

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00