Sociedad
POLÍTICA

Gallardo augura resultats ajustats a les properes generals i necessitat de pactes

Respon a Conxita Marsol que l'opció triada per Ld'A i PS és "la més transparent" davant d'altres que obeeixen al "transfuguisme"

Liberals i socialdemòcrates amb el cap de Govern en seu parlamentària abans d'iniciar-se una de les darreres sessions de control. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Els liberals contesten la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, qui considera el pacte amb els PS un frau de llei, tot assegurant que la fòrmula triada justament s'ajusta a dret.

El president del grup liberal, Jordi Gallardo, ha manifestat avui que en democràcia existeixen diverses opcions i ells han escollit la més transparent. "Es pot fer un partit nou, es pot optar pel transfuguisme o fer un pacte que la llei permet" ha manifestat. Segons Gallardo, l'acord adoptat entre PS i Liberals és "el més transparent".

El president del grup liberal intueix uns resultats ajustats a les properes generals el què obligarà a "tenir cintura, al diàleg ia  l'obertura de mires". Segons Gallardo, els liberals "estem oberts a no bloquejar el país" davant aquest possible escenari.

Pel que fa al pacte amb el PS, de moment només dos comitès parroquials han donat el sí definitiu a la coalició: Encamp i Escaldes. Sobre la resta, Gallardo ha explicat que "estem en periode de vacances" i confia en que tots acabin apostant pel sí a la coalició territorial tot i reconèixer dificultats en algunes parròquies com ara Sant Julià. La raó és simple: "pràcticament no tenim comitè parròquial i s'ha de partir de zero".

El partit ha donat de termini fins a mitjans setembre per tancar els acords.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00