Sociedad
REUS

La manca de personal limita el creixement de l'aeroport, segons la UGT

El seu horari limitat, de 8 del matí a 12 de la nit, provoca desviaments al Prat i sobrecostos en taxes a les companyies.

Foto d'arxiu de l'arribada de turistes a l'aeroport. / ACN

Reus

L'aeroport de Reus es deixa perdre operacions i negoci per manca de personal, segons denuncia la UGT. El seu horari limitat, de 8 del matí a 12 de la nit, provoca desviaments al Prat i sobrecostos en taxes a les companyies, el que posa en risc la pròpia rendibilitat del vol.

Ahir, un avió de Dublin que havia d'aterrar a Reus va haver de desviar-se al Prat, i els passatgers que pretenien agafar aquest avió a Reus per tornar a Irlanda van haver d'anar a Barcelona després d'una nit d'hotel que els ha pagat la companyia.

Tot plegat són costos extra que les aerolínies corren el risc d'afrontar si s'atreveixen a programar un vol que arribi a Reus a la nit. Un retard per qualsevol circumstància més enllà de la mitjanit significa multiplicar les taxes que paguen a AENA per aterrar. I això mateix és el que ha passat aquesta setmana tant dilluns com dimarts, amb vols de Transavia i Thompson. Passada la una de la matinada, ja no haurien pogut aterrar, perquè l'aeroport ja no accepta més trànsit, ni pagant.

Més casos similars

Ryanair va cancel.lar fa uns anys el vol Palma de Mallorca-Reus després d'acumular més de 200.000 euros d'aquests sobrecostos. Són exemples de la pèrdua de negoci que denuncia el sindicat UGT, que denuncia que l'aeroport opera avui molt per sota del que demanda el mercat i exigeix la posada en marxa d'un equip de treball extra. Avui són quatre equips, que treballen al límit del que permet la normativa. Diuen que amb un cinquè, parlem exactament de 13 empleats més, s'ampliaria l'horari i que aquest s'adaptaria millor a les necessitats de les aerolínies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00