Sociedad

L'ANC no protestarà contra el Rei el 17A

Elisenda Paluzie anuncia que, en canvi, faran un homenatge a Forn i Trapero davant la presó de Lledoners

A la manifestació del 26 d'agost de l'any passat es van veure moltes pancartes contra el Rei, que va ser escridassat per alguns dels participants / QuiqueGarcía CADENA SER

Barcelona

L'ANC no organitzarà cap acció de protesta contra el Rei el pròxim 17 d'agost, en el primer aniversari dels atemptats gihadistes a Catalunya, i prepara en canvi un homenatge a l'exconseller Joaquim Forn i el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, davant la presó de Lledoners.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha subratllat que els "protagonistes centrals de l'acte" de commemoració del 17A "són les famílies de les víctimes" dels atemptats: "Això és el que hem de posar al centre i hem de respectar tots, també el Govern de l'Estat", ha remarcat.

Paluzie ha donat a entendre que l'ANC no organitzarà cap protesta explícita contra la presència del Rei a l'acte del 17A a Barcelona: "No impulsarem coses que interfereixin en aquell dia, que ha de ser de silenci i respecte per les víctimes".

El que sí impulsarà l'ANC, juntament amb Òmnium Cultural i altres entitats, és un acte a la tarda del 17 d'agost davant la presó de Lledoners -on es troba en presó preventiva Forn-, en homenatge a l'exconseller d'Interior, a Trapero -sotmès també al procés judicial per l'1-O- i, en general, als cossos d'emergències i els Mossos d'Esquadra per la seva actuació el 17A.

L'acte, "desvinculat" de l'homenatge que se celebrarà al matí a Barcelona amb la presència del Rei, coincidirà amb la visita del propi president de la Generalitat, Quim Torra, a la presó de Lledoners, per trobar-se amb els sobiranistes allà presos.

Per a Paluzie, aquest 17 d'agost es donarà una "circumstància absolutament anormal" com és que Forn i Trapero, protagonistes en la desarticulació de la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils, es trobin processats amb "greus" acusacions per la causa oberta pel referèndum de l'1 d'octubre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00