Sociedad

Temen la tardor

Als boscos gironins, el pitjor està per venir. Això és el que creuen els Bombers, que temen que aquesta tardor sigui especialment dura pels incendis. Per això, ja estudien com reforçar-se quan acabi la campanya d'estiu i es redueixin els efectius.

Antoni Rifà, en una imatge d'arxiu. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

De moment, les pluges estan fent que aquest estiu hi hagi pocs incendis. Tot i això, els Bombers demanen precaució.

Diuen que la possibilitat que un foc es faci gran continua sent-hi i el risc es pot agreugar en les properes setmanes, alerta Antoni Rifà, el cap dels Bombers a les comarques de Girona.

Antoni Rifà, bombers

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163982/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Hi haurà moments a la tardor amb perill més alt que aquest estiu, en el que hem tingut poc vent” –argumenta- “perquè hi haurà molta vegetació morta i el dia que hi hagi condicions tindrem un perill alt encara que faci més fred”.

Amb aquesta perspectiva, els Bombers admeten que estan revisant els models per continuar alerta un cop acabi la campanya d'aquest estiu.

De moment, els incendis de Llançà -el juny- i de Vilopriu -el juliol- han estat els més complicats, juntament amb el foc de l'AP-7, a La Jonquera, de principis de mes.

En aquest cas, els Bombers asseguren que la seva resposta ràpida i contundent va fer que simplement quedés en un ensurt.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00