Política
Política

Pellicer, al contenciós

Ciutadans denunciarà que s'hagi tornat a penjar la pancarta per la llibertat dels presos a l'Ajuntament. Sánchez nega que divendres hi hagués violencia durant la retirada.

El portaveu municipal de Cs a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, en roda de premsa amb el regidor Guillermo Figueras. / ACN

El grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus portarà l’alcalde, Carles Pellicer al jutjat contenciós administratiu per haver tornat a penjar la pancarta de “Llibertat presos polítics” a la façana consistorial, després que divendres fos retirada per “militants i simpatitzants” de la formació taronja, segons ha anunciat aquest dimarts el portaveu municipal de C’s, Juan Carlos Sánchez. La formació unionista vol que el jutge determini si l’acció de l’alcalde contravé la resolució del TSJC que insta a garantir la neutralitat dels espais públics.

A banda, Ciutadans també estudia denunciar Pellicer per prevaricació, segons va explicar aquest dilluns el seu portaveu parlamentari, Carles Carrizosa. Cal recordar que, després de l’acció de divendres, Pellicer va anunciar que presentaria una doble denúncia contra “l’escamot” unionista que va “assaltar” el consistori: una per defensar la institució i, l’altra, per amenaces i injúries contra la seva persona.

Aquest dimarts, el portaveu de C’s ha defensat que divendres “no va haver-hi cap tipus de violència” i que ells no han trencat la convivència. Ciutadans ha lamentat que se’ls acusés “de feixistes, neonazis i totalitaris”, Sánchez ha dit que tot formava part de la campanya impulsada pel seu partit per a la retirada de “símbols partidistes” dels espais públics.

Segons ha detallat, l’acció va ser protagonitzada per “militants i simpatitzants de Ciutadans” i, tant ell com el regidor Guillermo Figueras, van acudir a la plaça per presenciar els fets. Sánchez ha defensat que, malgrat les acusacions de l’alcalde i de membres del seu govern, la retirada no va ser violenta. La formació taronja lamenta que, des d’aleshores, “hi hagi hagut agents de la Guàrdia Urbana vigilant que no es despengi la pancarta” i ha criticat que els efectius no es destinin a altres temes més prioritaris. Per tot plegat, la formació unionista ha rebutjat que se’ls acusi de trencar la convivència.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00