Sociedad
ECONOMIA

La Uifand detecta mancances en les immobiliàries per evitar el blanqueig de capitals

En un informe apunta que les empreses no coneixen suficientment els seus clients

El cap de la Uifand, Carles Fiñana. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

La Uifand detecta mancances en el sector immobiliari per evitar el blanqueig de capitals.

En el decurs de les inspeccions efectuades in-situ per la Unitat d'Intel·ligència Financera s'han detectat una sèrie d'àrees que, de manera recurrent, presenten mancances i davant de les quals s'han fet tot un seguit de recomanacions en un informe amb l'objectiu de reduir els riscos.

En el text s'apunta que en ocasions les empreses no coneixen suficientment els seus clients. Per aquest motiu proposen l'elaboració d'un formulari anomenat Know your costumer amb l'objectiu de centralitzar tot el coneixement que puguin tenir dels clients.

Es recorda a les immobiliàries la necessitat d'elaborar un Estudi de Risc Individual en el qual es té en compte factors de risc rellevants relatius als clients, països, productes, serveis o operacions, entre altres.

Pel que fa a les mesures de diligència deguda, la Uifand assenyala que només les apliquen als clients però no procedeix amb la identificació ni verificació de la identitat de la contrapart de l'operació. Així mateix, també es proposa sol·licitar la documentació que acrediti l'origen dels fons aportats, és a dir, l'activitat que els ha generat.

Una altra de les mesures és la revisió de les polítiques i procediment de control intern i per això manifesta la necessitat de crear un òrgan de control i comunicació i notificar la seva composició a la Uifand.

Finalment, assenyala que el nombre de declaracions de sospita és baix i quan es detecta que l'operació que es vol dur a terme pot ser susceptible de blanqueig ja no s'inicia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00