Sociedad

Contra la barbàrie, convivència

"Que cap altre jove es deixi enganyar per cometre una barbàrie". Amb aquest esperit, els habitants de Ripoll es van concentrar ahir a la tarda per recordar els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de 2017. Va ser la culminació d'una jornada plena d'activitats per fomentar la convivència.

El president Quim Torra i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, entre els assistents a l'acte d'ahir. / Imatge: ACN

Girona

Els veïns van llegir un manifest per reclamar que mai més cap altre jove de la població es deixi enganyar per cometre una “barbàrie” com els atemptats del 17 d'agost d'ara fa un any a Barcelona i Cambrils i en contra de la radicalització.

Veïna de Ripoll

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000164072/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La part final del text es va dir en diferents idiomes per mostrar la pluralitat cultural d’un Ripoll en el que hi conviuen persones de 58 nacionalitats diferents.

També es va donar veu a un poema per denunciar la violència que no es veu, la que trenca la convivència, i hi va haver actuacions musicals. Fins i tot es va interpretar una peça composada pels veïns. Tot això en presència del President de la Generalitat, Joaquim Torra.

La pluja va obligar a traslladar la jornada de convivència de la plaça del Monestir a dins de l’església. Entre els tallers que es van organitzar n’hi havia un en el que es demanava als assistents una idea per millorar la convivència.

Hi van participar un centenar de persones i també hi va haver presència –més simbòlica que massiva- de la comunitat musulmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00