Sociedad
Festes

Sant Magí s'endinsa al cap de setmana fort de les festes

Els portants de l'aigua ja han començat el camí cap a Tarragona amb els carros plens des del Santuari de la Brufaganya

Un dels carros dels portants de l'aigua en una edició anterior de Sant Magí / Ajuntament de Tarragona

Tarragona

Les festes de Sant Magí ja estan a punt d'encetar els dies forts. Avui els portants ja han començat el seu camí cap a la ciutat amb els carros plens d'aigua estirats per cavalls. En total faran prop de 66 quilòmetres en dos dies, avui passaran la nit a Bràfim i demà cap a les sis de la tarda entraran a la ciutat. L'arribada de l'aigua a l'església de Sant Magí, al portal del Carro, està prevista per les set de la tarda i els portants aniran acompanyats per alguns elements del seguici com els gegants o el Magí de les timbales.

Amb l'entrada de l'aigua a la ciutat es dóna l'inici al plat fort de la festa petita de Tarragona. Però abans que arribi tindrà lloc un dels actes nous de les festes. La remullada petita, una festa que emula la tradicional remullada nocturna però per als més menuts. Aquest acte tindrà lloc demà, dissabte, a les 12 del migdia. La tarda de dissabte estarà protagonitzada per l'entrada de l'aigua i les diverses pujades fins a l'església de Sant Magí. I a la nit, més dosis d'aigua perquè és el torn de la remullada gran a la plaça del Rei acompanyada de música. A la vegada, per aquells que no vulguin mullar-se, la plaça de la Font acollirà els concerts de l'orquestra Allioli i CatRock.

Diumenge és el torn de la diada castellera a la plaça de les Cols, a les dotze del migdia amb totes les colles tarragonines i, a la tarda, a les set la professó començarà a caminar per la ciutat, els elements del seguici festiu aniran cap a l'església de Sant Magí per a buscar el Sant i recorreran diversos carrers de la Part Alta fins a tornar a arribar al mateix punt per deixar la imatge de Sant Magí al seu lloc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00